Gminne Centrum Kultury i Biblioteka w Czarnej Dąbrówce

Witamy na stronie GCKiB w Czarnej Dąbrówce
Polish English German Russian

Jesteś tutaj:

Kalendarz Wydarzeń

« Listopad 2020 »
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
środa, 07 październik 2020 14:19

Ogólna informacja dotycząca przetwarzania danych osobowych

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólnego rozporządzenia o ochronie danych) informuję, że

  1. Administratorem danych osobowych jest Gminne Centrum Kultury i Biblioteka w Czarnej Dąbrówce z siedzibą przy ul. Bytowskiej 10, 77-116 Czarna Dąbrówka. 
  2. Inspektorem Ochrony Danych jest Paweł Kamiński, z którym można kontaktować się
    e-mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  3. Administrator danych przetwarza dane osobowe w celu realizacji obowiązków wynikających z ustawy z dnia 25 października 1991 roku o organizowaniu i prowadzeniu działalności kulturalnej (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz 194), z ustawy z dnia 27 czerwca 1997 r. o bibliotekach
    (t.j. Dz.U. z 2019 r. poz. 1479) oraz innych przepisów prawa określonych
    w Statucie jednostki. Administrator może przetwarzać dane osobowe również w celu realizacji postanowień umowy, wynikających z przepisów prawa obowiązków ustawowych, jak również w celach promocyjnych i informacyjnych działalności jednostki. 
  4. Dane osobowe mogą być powierzane do przetwarzania odbiorcom danych na podstawie stosownych umów podpisanych przez Administratora Danych w związku z prawidłową realizacją zadań.
  5. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit a), b) i c) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego I Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
    w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych
    i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). 
  6. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak ich podanie jest warunkiem skorzystania z tej oferty Gminnego Centrum Kultury i Biblioteki w Czarnej Dąbrówce, jak również warunkiem dostępu do materiałów bibliotecznych wraz z możliwością ich wypożyczania.
    W przypadku realizacji umowy podanie danych jest osobowych jest dobrowolne, jednak ich podanie jest warunkiem przygotowania, zawarcia i realizacji/wykonania umowy.  Natomiast w przypadku wizerunku Administrator przetwarza go na podstawie udzielonej zgody, która może zostać cofnięta w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  7. Osoby, których dane osobowe są przetwarzane, posiadają prawo dostępu do danych osobowych dotyczących ich osoby, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
  8. Osoby, których dane osobowe są przetwarzane mają prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 
  9. Dane osobowe, które są przetwarzane przez Gminne Centrum Kultury i Biblioteka w Czarnej Dąbrówce nie będą podlegać zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.  

 

 

Czytany 760 razy

Skomentuj

Ogłoszenia

Mikołajkowa Gra Terenowa

Mikołajkowa Gra Terenowa

Już za chwilę... za momencik...! Mikołajkowa Gra Terenowa zbli...

WDK Jasień

Fitness, a może taniec ludowy?

Fitness, a może taniec lud...

Teraz możesz mieć wszystko to w jednym! Już jutro (9.wrześni...

Losowe Zdjęcia

Statystyki

DzisiajDzisiaj272
WczorajWczoraj675
W tym tygodniuW tym tygodniu272
W tym miesiącuW tym miesiącu35968
OgółemOgółem2916121

Nasz Adres

 GCKiB Czarna Dąbrówka
  • ul. Bytowska 10
  • 77-116 Czarna Dąbrówka
 tel. (059) 82-12-014
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
 
 

Aktualności GCKiB

Mapa Dojazdu

Napisz do nas